lördag 31 juli 2010

Båtmek

Fixade ett ställbart fäste till video-kameran. Så nu blir det film även från Cola-burken. Med hjälp av ett fäste till pulpit-räcke, en gammal skärbräda samt två plastklämmor för 22mm rör så gick det enkelt.



Om vinden lagt sig i morgon så blir det lite multe igen. Förhoppningsvis har det kommit in lite fisk. Vårt fiske skiljer sig mycket från det som bedrivs tex i Göteborg. Vi fiskar mest på grundare partier än 50cm. Finns fisken inne så ser vi den. Ingen synlig fisk så kan man lika gärna åka hem. Kommer lägga upp lite bilder och ev filmer framöver hur det ser ut när vi fiskar multe.

torsdag 29 juli 2010

Multespan

Ingen synlig multe igår...och vad gör man idag? Jo upp tidigt för vädret är ju bra och det KAN ju ha kommit in någon fisk. Visst. Nu har vi inte sett någon fisk på någon vecka så nu får det fisket vila, bättre tider kommer ju.



Idag får det istället bli båtmek. Läste senaste numret av fiskefeber och kollade in DVD-filmen om pelagiskt vertikalfiske. Big misstake! Så nu är en extra givare inköpt och fäste skall tillverkas. Sen skall ett fast kamerafäste sättas upp i lillbåten.

Första semesterdagen idag! Gott mos!

onsdag 28 juli 2010

Ingen multe idag

Så brödet fick gräskarparna äta upp. 6-8 kgs fiskar såg vi iaf.




lördag 24 juli 2010

Fiskade multe idag...tror jag

Vi såg inte en fisk på 6 timmar och 10 mils bilkörning. Nu blir det att läsa tipsen i fiskefeber och komma igen i morgon! Om inget drastiskt händer de närmaste dagarna så blir det omgruppering till Göteborg framöver. Där ser man iaf fisk!



onsdag 21 juli 2010

Fan vilken båt!

Allt fungerar perfekt så nu är det bara till att börja fiska! Tack Erkki för sällskapet under provturen men ett tag hade jag tänkt skicka iväg dig till andra sidan sjön via fjärrkontrollen. Nu vet vi att räckvidden på minn kotan är över 100m iaf!



Provkörning av nya båten

Det här blir satans bra! Snart blir det semester och då skall den fiskas in rejält!



måndag 19 juli 2010

Ett stort ögonblick

Första strömförbrukaren inkopplad i nya båten!



söndag 18 juli 2010

Vadå grönt?

Blir som studsbollar i konsistensen samt illgröna! Kan det bli bättre?!?



Multe-godis på gång!

Blåser det för mycket så får det bli brödbak! Nu skall väl måsjävlarna ge fan i brödet!



lördag 17 juli 2010

Jävla idiot man är. Trots mörka moln och blixtar i horisonten så åker man ut och fiskar multe. Helt meningslöst! När åskan kom så försvann minst 20cm vatten på 10 min. Aldrig sett något liknande. Nu blir det hem och torka lite och sen brödbak!



torsdag 15 juli 2010

Mer båtmek

Inte lätt att hinna med allt då det är så mycket att göra på jobbet. Lite båtmek blir det dock så nu är iaf iPiloten inkopplad och testad....och den lever! Testade lite utan propeller och den rör sig iaf! Sen har jag även fixat en löstagbar givarhållare i aktern. Återstår att dra lite el till länspump, lanterna samt ekolod sen blir det provtur. Till helgen blir det dock brödbak (grönt bröd) samt multefiske så färdigställandet av båten får vänta till nästa vecka.




tisdag 13 juli 2010

Dagens tips!

Clas Ohlson säljer kabelband av kardborre för att hålla ihop kablar. Dessa är perfekta för att hålla ordning på upptacklade spön. Nu är det slut på strulet med gummiband!

Dessa har artnr 36-2980 och kostar 39kr för 10st.



söndag 11 juli 2010

Multe på gång!

Men nu är det inte måsar som stör utan två flugfiskare! Man vill ju inte röja sig! Skit!



lördag 10 juli 2010

Nytt multe-försök

Var nere vid kusten och multarna var på plats. Tyvärr var måsarna det också. Tog inte många minuter innan alla multar var bortjagade av de attackerande måsarna. Nästa vecka är det jag som handlar färgämne och bakar lite illgrönt bröd.

Varför är det alltid något som skall störa fisket? Fiskar man lax så är det näbbgädda. Vid gösfiske så stör alltid en och annan gädda. Metar man brax så kan man ge sig fan på att mörten är på plats...Aldrig får man ha betet i fred!

Nytt försök tidigt i morgon sen blir det Borås och båtmek!

fredag 9 juli 2010

Mer båtbygge samt fiske

Nu börjar man äntligen få lite tid till båten. Idag monterades både stormotorn samt elmotorn. Återstår att dra ström till allt sen blir det en provtur!



Provade även lite multefiske och fisken var inne men inte intresserad av mat. Mäktigt dock att se fiskar på över 3 kg dra fram i bra fart där bottendjupet är 2 decimeter!




fredag 2 juli 2010

Multefiske på gång!

Här fick jag två över 3 kg förra året. Men idag är det tomt.