söndag 30 oktober 2011

Nostalgi-trolling från videoarkivet!

Då fiskesuget inte riktigt infunnit sig så tillbringades helgen med att konvertera lite gamla Hi8-band från 90-talet. Detta gick över förväntan då dessa band legat på vinden i nästan 20 år. Lite störningar är det givetvis men klart bättre än väntat!



Första filmen är från Sternö vilket var samlingsplatsen som gällde de första åren. 1993 fick trollarna flytta till Vägga. Båtarna var mindre men laxen större och fetare. Detta var tider då en 10+ fortfarande värderades till sitt rätta värde och möttes av avundsjuka blickar och uppmuntrande ord från övriga fiskare. Något som inte alltid är fallet idag.

Filmen Laxtrolling på 90-talet hittar ni här...

Nästa film är från Laxfestivalen 1993. Här ser vi båtarna lägga till inne i Karlshamn och invägningen tar vid. Många kända trollingprofiler syns smygandes och även Bengt Öste och Larz-Thure Ljungdahl skymtar förbi. I slutet kröns sedan laxakungen.

Filmen Laxfestivalen 1993 hittar ni här...

Den sista filmen är från Laxfestivalen 1994 där jag och en gammal klasskamrat ställde upp. Vi hade turen att fånga en riktigt fin lax på 15.84kg för övrigt kompisens första och enda lax! Notera blinkningen från Jan Olsson då han tittar på laxen en andra gång!

Filmen Laxfestivalen 1994 hittar ni här...

söndag 16 oktober 2011

Nytt försök vid ringhals

Enda idioten ute var jag. Blåste för mycket. En hård sidvind gjorde fisket omöjligt. Men försöker man inte så kan man inte få något!




lördag 15 oktober 2011

Spinnfiske utanför ringhals

Alla kraftverken står still vilket gör det hela ganska meningslöst. Testa måste man dock. En felkrokad tobis blev enda fångsten. Nu väntar vi till den 20:de okt då första kraftverket startar.



söndag 2 oktober 2011

Årets sista multepass

Efter lördagens pass med mycket multe inne så var det som vanligt idag. Vädret var betydligt sämre med rak västan på ca 5 m/s och lite kallt och rått i luften. Om det var detta som gjorde att multarna inte var så pigga på att bryta ytan vet jag ej men man såg kanske multe var 10:de minut.

Tre duttar i brödbiten var allt. Ni som fiskat karp vet hur det ser ut när det är lite småfisk under brödbiten. Precis så såg det ut idag. Multen vägrade ta. Försökte mäska med ströbröd samt ströbröd med krill och metade med deg samt tångräka mm men inget hjälpte. Det kändes som om multarna bara simmade runt på sparlåga.

Nu skall det bli dåligt väder hela veckan så troligtvis var detta årets sista multepass. Skall försöka sammanfatta lite framöver när det blir lite tid över. Närmast ligger nu lite fiske efter abborre samt trolling i V-sjöarna. Skall bli skoj!

lördag 1 oktober 2011

Multefiske i dimma

Givetvis blev det ett pass idag också och jäklar vad mycket fisk vi såg!

Tyvärr fick vi ingen fisk men i säkert två timmar hade vi ett femtontal multar runt oss. Några duttar mot brödbitarna var allt annars var de helt ointresserade av brödet på ytan. Vet inte riktigt vad de simmade runt och åt men vi misstänker mysis eller andra små räkor eller nått...


Smygandes fram till strandkanten och därefter försöka kasta ut brödbiten utan att sticka upp huvudet för långt sätter sina spår på kroppen. Det märks att man inte är 20 längre! Nu blir det därför vila över natten till nytt pass i morgon! Självklart!

Givetvis finns en liten HD-film från dagen här...