tisdag 27 november 2012

Retfull multe

Nu när vinden viner kallt kring husknuten och sommaren är riktigt avlägsen så är det läge att lägga upp lite filmer från årets fiske. Jag har som vanligt filmat alla våra turer så framöver kommer det säkert dyka upp lite filmer både från vårens laxtrolling och multefiske. Vi börjar dock med ett litet klipp på en retfull multe...

Hittade några multar i en grund vik och fiskade på dem i flera timmar. Flytande bröd, svävande bröd, bröd på botten, räkor, krill, deg, alger mm mm testades utan minsta intresse. Efter 3 timmar gav jag upp och började filma istället. Tänkte få med mig lite plask och reste mig upp för att skrämma multarna som gick på några meters avstånd. Då simmar istället en av multarna mot mig och stannar retfullt två meter från mig! Man kunde nästan se hur den skrattade åt en! Häftigt var det dock! Multen uppskattades till 4++kg.



Vad de gjorde inne på grundvattnet (ca 30cm) vet jag fortfarande inte men de var helt ointresserade i alla våra beten som presenterades och vi testade verkligen allt. Då det var grunt och vattnet var klart så kunde man verkligen observera hur de vägrade reagera på våra försök. Det verkade inte heller vara lekbeteende. Detta är något att försöka klura ut nästa år!