torsdag 6 oktober 2016

Sveriges första tunnläppade multe fångad av Tobias!

Var idag och fiskade havsabborre med Tobias Helldal (Team Glommen). Det började med att jag råkade felkroka en multe vid spinnfiske efter havsabborre. Denna fisk släppte dock precis innan håvning. Då multarna verkade vara kvar och vi hade bröd med oss så började vi därför meta.


Efter någon halvtimme med några missade pet och hugg så lyckades Tobias kroka en mindre fisk. Då vi såg storleken så gjorde vi inga större försök att håva fisken. Tobias försökte nästan stranda fisken innan han kom på bättre tankar och använde håven.


När fisken låg i håven så såg vi att något inte stämde. Munnen var fel utan skrapytan som är så kännetecknande för tjockläppad multe. Kroppen var också mer slank. Var detta en guldmulte eller en tunnläppad multe? Vi fotade fisken rejält samt mätte och vägde den enligt konstens alla regler.

Därefter började vi ringa runt till alla som vi kände. Många gick inte att få tag på och de vi pratade med var inte säkra så vi beslutade att avliva fisken och åka hem. Runt lunch fick vi dock tag på Hans Lindqwist Sportfiskarna Göteborg som gjorde en 180-gradare med bilen och snart stod utanför dörren. Med gemensamma kunskaper så enades vi att fisken var en tunnläppad multe. Så Grattis Tobias! Rätt fisk till rätt fiskare!


Ni kan läsa mer om fångsten via Team Glommens blogg nedan.


https://teamglommen.wordpress.com/1 kommentar:

Haze sa...

Jäkligt kul att få se fångsten!