söndag 30 oktober 2011

Nostalgi-trolling från videoarkivet!

Då fiskesuget inte riktigt infunnit sig så tillbringades helgen med att konvertera lite gamla Hi8-band från 90-talet. Detta gick över förväntan då dessa band legat på vinden i nästan 20 år. Lite störningar är det givetvis men klart bättre än väntat!



Första filmen är från Sternö vilket var samlingsplatsen som gällde de första åren. 1993 fick trollarna flytta till Vägga. Båtarna var mindre men laxen större och fetare. Detta var tider då en 10+ fortfarande värderades till sitt rätta värde och möttes av avundsjuka blickar och uppmuntrande ord från övriga fiskare. Något som inte alltid är fallet idag.

Filmen Laxtrolling på 90-talet hittar ni här...

Nästa film är från Laxfestivalen 1993. Här ser vi båtarna lägga till inne i Karlshamn och invägningen tar vid. Många kända trollingprofiler syns smygandes och även Bengt Öste och Larz-Thure Ljungdahl skymtar förbi. I slutet kröns sedan laxakungen.

Filmen Laxfestivalen 1993 hittar ni här...

Den sista filmen är från Laxfestivalen 1994 där jag och en gammal klasskamrat ställde upp. Vi hade turen att fånga en riktigt fin lax på 15.84kg för övrigt kompisens första och enda lax! Notera blinkningen från Jan Olsson då han tittar på laxen en andra gång!

Filmen Laxfestivalen 1994 hittar ni här...

Inga kommentarer: