söndag 15 juli 2012

Äntligen lite multefiske

Efter mycket jobb och utlandsresor så är det nu äntligen dags för lite semester (= multefiske). Har varit ute några få gånger i juni men då har vädret varit bedrövligt. Har sett multe i princip varje gång men då endast sådana man skrämt upp. Har inte ens försökt fiska på någon.

Idag var det äntligen dags för första riktiga passet i lämpligt väder men jag fiskade inte utan agerade fotograf då jag köpt en ny kamera och objektiv. Kan meddela att det är betydligt svårare att få fisken på bild än på kroken. Tog några hundra bilder och endast några få ser man multarnas fenor på. Är ju inte speciellt lätt med ett objektiv motsvarande 200-600 att hålla detta still eller försöka följa multarna. Här får man nog träna lite...



Micke skötte fisket med den äran och krokade en fin fisk på lite över 3kg. Lite sugen blev man så det fick bli ett kvällspass. Otroligt högt vatten samt vind och sol i fas gjorde fisket omöjligt. Närmast jag kom var ett missat mothugg i rak motvind. Såg dock otroligt mycket multe som bökade bland stenarna. Tidvis var det multe överallt men vad hjälper det då man aldrig kommer nära.



Såg ett flertal multar som pressade sig upp på stenar som låg precis under vattenytan. Såg ut som puckellaxar när de nästan strandade. Varför de gjorde detta vet jag inte. Några alger eller annan mat växer knappast på dessa stenar då de normalt ligger flera decimeter över vattnet. De kanske masserar magen? De borde ju vara hårda efter all sand de äter!?!

Nu kommer några dagar med blåsigt väder men så snart vinden mojnar så är vi på't igen! Vi har redan sett ett antal grisar som vi gärna vill syna lite närmare.

Inga kommentarer: