torsdag 4 augusti 2011

Multe på 64cm! Vilken känsla!

Trots vind från fel håll och svåra förhållanden!

4 kommentarer:

Patrik sa...

Du verkar ha bra flyt i multefisket nu, gött! Jag har hittat ett ställe som lite mer liknar dina ställen (inte hamn) som jag eventuellt kommer testa. Om jag fattat det rätt så brukar du inte mäska? Skulle vara intressant att höra, själv fiskar jag ytterst sällan innan jag fått någon multe att äta.

Berra sa...

Jag mäskar i princip aldrig. Dels är det ytterst få fiskar jag fiskar på (1-5 fiskar kanske) och sen är det så grunt att fisken ser det flytande brödet på långt håll. Det räcker med de brödbitar man förbrukar.

I hamnar och där det är större djup kan säkert mäskning behövas för att få igång fisken. Ett annat problem med stor mäskning är måsdjävlarna. Jag har inga sådana problem alls.

Problemet är att se fisken. Det är därför jag har ett antal platser jag kontrollerar. Ingen synlig fisk så iväg till nästa ställe.

Patrik sa...

Kan tänka mig mäskning inte är lika nödvändigt i ditt fall. Jag misstänker multarna har hamnarna som samlingsplatser i många fall. Vissa gånger äter dom ju även inne i hamnarna men jag undrar om det inte är lättare att få dom att ta av brödet om man kan hitta dom stationära utanför hamnar då dom är på födosök. Hur ofta händer det att dom är totalt ointresserade av betet i ditt fall?

Det är en galet fascinerande fisk i alla fall.

Berra sa...

Om jag ser att fisken plöjer runt i ytan, gärna där fisken ibland går upp och tar något som ligger där så tar den alltid en brödbit som kommer i vägen. Har hänt flera gånger att man ser multen vika av flera meter innan och plöja fram till brödbiten.

Det händer ett par gånger per år att multen bara står still och svävar i vattnet. Då är det omöjligt att få något.

Har också märkt att i början av säsongen så går multen ofta och betar på ren sandbotten/dybotten. Man kan då se märken i botten efter multens mun. Ser ut som om du tar två fingar och drar ett 5cm streck i botten. Nu verkar den beta mer på stenar. Vet inte om den tar det röda som ser ut som små bollar, men misstänker detta.